I denne artikel gennemgår vi hvordan du:

Obs! Du skal være administrator for at gennemføre disse handlinger

Læs også: Brugere og licenser i Lasso

I Lasso kan du oprette så mange brugere du vil, men en bruger skal have en licens for at få adgang til den data, som Lasso er en platform ind til. Hvis du har 5 brugere, der skal bruge Lasso, skal du derfor have 5 licenser.

En bruger der har fået tildelt en licens og derfor har adgang til data, kalder vi en "aktiveret" bruger. En bruger uden licenser kaldes for "deaktiveret".

Tildel licens (aktiver bruger)

Hvis du vil tildele en licens til en ny eller deaktiveret bruger, skal du gøre følgende:

1. Start med at klikke på bruger ikonet oppe i højre hjørne
  2. Klik herefter på Kontoindstillinger.
  3. Find brugeren, du ønsker at aktivere, under ‘Brugere og licenser’.
  4. En bruger kan aktiveres ved at klikke på det grå ikon.

Frigør licens (deaktiver bruger)

Hvis du vil frigøre en licens til en anden bruger og ikke ønsker at slette en bruger helt, bør du deaktivere brugeren. Det gør du på følgende måde:

1. Start med at klikke på bruger ikonet oppe i højre hjørne
  2. Klik herefter på Kontoindstillinger.
  3. Find brugeren, du ønsker at aktivere, under ‘Brugere og licenser’.
  4. En bruger kan aktiveres ved at klikke på det grå ikon.